dilluns, 14 de maig del 2007

No ens en fotrem pas!

Ja em perdonareu que en aquesta temporada de comicis us etzibi continuament arengues sobre l’estat del totxo. Copremc que us sentiu avorrits amb les meves proclames i que, en canvi, calli sobre altres temes que poden semblar de més actualitat, o més necessaris. Però no. Cada dia que passa se’m fa més evident que en aquestes municipals ens hi estem jugant el territori i la identitat. Els que m’heu anat seguit ja sabeu perquè ho dic, als novells us remeto al curt historial d’aquesta bitàcola. “Serem o no serem” depenent de la configuració urbanística que acabi triomfant a les eleccions del 27 de maig. L’educació, la sanitat, el trànsit i la resta de serveis dependran exclusivament de les ganes de fer, de les voluntats magres i de les obligacions legals, però dubto molt que ho facin des de la il·lusió, l’altruisme o l’esperit de servei. Sóc pessimista, ja ho veieu. No ens en fotrem pas!
A cals convergents tot és alegria. Ens prometen 15.000 habitants d’aquí a pocs dies i “es queden tan panxos”. És com condemnar-nos a la dissolució de Sentmenat per decret i a un futur immediat incontrolable, car, abusiu i asfixiant. Mare de Déu, quin desori!
A cals socialistes hem assistit a una batalla soterrada que just ha explotat fa quatre dies i sembla que algun mitjà de comunicació hi ha volgut veure una escaramussa de “totxo va i totxo ve”. Ara tot sembla indicar que mana en Bustos. Ep! Jo em pregunto: hi ha contrapartides, i de caire urbanístic?
Justament aquests dies hem rebut el primer avenç programàtic dels socialistes. Diuen literalment, al punt 3: “Desarollaremos el Plan General de 1998 como fomento del equilibrio sostenible del municipio, sin crear nuevas zonas urbanizables” (us ho transcric en la llegua que fan servir per tal que els entengui tothom, doncs ja sabeu que els catalans emprem un dialecte ocult i malintencionat, incomprensible per als foranis). Només advertir-los que estan discriminant la comunitat russòfona i altres minories orientals i africanes afincades a Sentmenat. Que no s’han llegit la carta universal dels drets humans? Déu meu Senyor!
A mi ja m’agrada que em diguin que “només desenvoluparan el Pla general de 1998”. Com a mínim, i això ja ha quedat clar en molts fòrums de la vila, és el més decent que es pot prometre a aquestes alçades de la vida. El Pla General de 1998, a tot estirar, no pot reportar-nos més que uns deu o onze mil habitants (i depenent de les ganes que hi posi la regidoria d’urbanisme). Per arribar als 15.000 que ens promet Convergència cal entrenar-se amb vilesa, és a dir: obrir el Pla i deixar campar lliurement especuladors, marxants i altra gent de mal viure, i els sentmenatencs tots presentant les retranques “a toc de pito”.
Però, en contra, val a dir que amb els “sociates” ja hi estem acostumats, a promeses incomplertes. Per exemple, la urbanització de la zona del Castell no esta prevista en el Pla General de 1998 (?)... i s’hi està construint...
No sé... és tard i tinc son. Ah! Si aquests dies visiteu la pàgina dels convergent i veieu alguna cosa que no us quadra del tot, no us preocupeu: no m’he canviat de camisa. Simplement vaig topar-me amb tota la llista sencera de CiU penjant cartells de la Núria... i allò sí que era una autèntica festa a la qual no em vaig reprimir gens per afegir-m’hi. Ja sabeu que amb els meus amics m’uneix una amistat sincera, malgrat les diferències de pensament i comptant amb un gran sentit de l’humor compartit... i que no ens falti!

Jaume Dolent

3 comentaris:

Jimmy Jazz ha dit...

Bé, no sé si el tema més important és l'urbanisme... tot té i ha de tenir un creixement, un progrés. Cases i pisos on hi visquem els joves i els immigrants, que som el futur.

El Pla General ja està obert, i dubto que cap partit al govern pugui frenar-ne el desenvolupament.

Una vegada centrats en això, ja podem discutir altres coses. Perquè CIU ha tret del seu programa aquesta proposta desorbitada de les 15.000 persones. No ho sé, el temps ho dirá.

Bona nit!

Anònim ha dit...

Ei Jaume, et felicito pel teu bloc!! He estat llegint amb molta atenció les notícies que hi has anat posant, i la veritat és que no m'ha agradat....no m'ha agradat que n'hi hagi tan poques!!!!Espero que t'hi posis més sovint!!! ;·)...

cañi ha dit...

Hola,pillastre. Perdona que no escriba tu idioma, tengo que empaparme antes. ¡ Que pequeño es el mundo!