dissabte, 29 de setembre del 2007

A la merda, amb el Castell


Ja ho sospitava, però acabo de trobar això,en referència al llinatge dels Sentmenat, a l'Arxiu Nacional de Catalunya

... i el 1701 Felip V afegí la grandesa d'Espanya, també com a agraïment als serveis realitzats en el canvi a la nova dinastia. L'any 1730, després d'un llarg plet, obtingueren la baronia de Santa Pau...

http://cultura.gencat.net/anc/FitxaFons.asp?CodiFons=167&Codi_Arxiu=1

Colla de botiflers, aquesta banda de lladres de camí ral...!

Quina vergonya que m'ha fet endevinar un bon grapat de sentmenatencs -obligats per força, a servir el seu senyor-porc- embestint i matant barcelonins exhausts, famolencs resistents i heròics que defensaven amb el seu últim alè la Citutat Comptal a les ordres de Villarroel, al costat de Casanoves.... aquella matinada de l'11 de setembre de 1714.

Jo no vull ser més sentmenatenc. Renego d'aquest passat de traïció a la meva pàtria, tot i que entenc els motius d'obediència deguda que debien portar els meus avantpassats a combatre les llibertats de Catalunya.

... I el Castell, que l'ensorrin, o potser millor, que el deixin tal com està a veure si cau per si sol o s'aguanta 600 anys més per més vergonya de tots nosaltres i els nostres descendents.


"Cornuts i pagar el beure".

Aquest "gang" (de "gangsters") no en va tenir prou de passar-se a l'enemic i d'obligar-nos-hi a tots. Van fotre el camp a viure a Sarrià i van anar deixant que l'edifici anés malmetent-se amb el pas dels anys. Ara, no solament no hi han tingut cap mirament, sinó que ens han regalat una andròmina ruïnosa a canvi d'omplir-se les butxaques amb una urbanització que ha destrossat un dels paratges més bells del terme.

I ara pretenen que ens traguem els calers de la butxaca per arreglar la hisenda i fer-hi no sé quantes coses maques d'aquelles que fan patxoca i ens posen al mateix nivell cultural dels Idiotes Sense Fronteres. Sincerament, jo ventilaria els quartos en santitat, o en investigació sobre l'envelliment. Així els sentmenatencs podríem viure molts anys per purgar massoquistament el greuge que els nostres senyors jurisdiccionals van causar al país. I no val a dir que els diners els posa la Diputació... o algun organisme superior, perquè es tracta de diners públics. Diners de tots. I els plebeus no hem de pagar doblement el jou que durant segles ens ha imposat aquesta família d'escanya-pobres.

No fa ni dues hores que acabo de parlar amb un amic que ha de pagar 4.000 euros per un traspàs patrimonial i per culpa dels censos del Marquès. És això possible? Es veritat, Gemma? Quina merda! I continuen demanant-nos que paguem la restauració del Castell? Però què collons s'han pensat? És que encara creuen que som un ramat d'anyells que posem submisament el coll dins el llibant per deixar-nos penjar educadament?

No sé com està la qüestió i em temo que al final justos i pecadors pactaran la solució de més escarni per a tots plegats, però ja m'imagino turistes d'arreu del país preguntant-nos per la restauració de les masmorres, o la del llit on el senyor es passava per la pedra i estrenava les núvies sentmenatenques. Ja sabeu què passa a Sant Pol, oi? , "Sant Pol, quina hora és?" A sentmenat ens demanaran PEL COLOR DE LA NOSTRA SANG (blava?) i se'n fotran de tots nosaltres.

Apa! Avui aneu ben servits!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si et serveix de consòl em sembla que a Castellar els hi passa el mateix.

Paguen censos al senyor feudal.

Cornuts i pagar el beure!!!